Nieuwsbrief ZZPR.nl, november 2016 (18-11-2016)
Van minder naar meer vraag naar zzp'ers
Beste allemaal,
Nu het buiten wat kouder wordt en daarmee het einde van het jaar in zicht komt is het goed om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Typerend voor het afgelopen jaar is natuurlijk de nieuwe Wet DBA maar daarnaast ook de omslag van minder naar meer vraag naar zzp'ers. De nieuwe Wet DBA heeft ons allen veel tijd en energie gekost waarover verderop in deze nieuwsbrief meer informatie. De ommekeer van minder naar meer opdrachten was goed merkbaar. Je zou als intermediair dan ook snel geneigd zijn om om te touwtjes van “kwaliteit" te laten vieren. Het is immers niet leuk om “nee” te moeten verkopen. Uiteindelijk ben ik van mening dat het de kracht van ZZPR.nl is, om vast te houden aan onze vaste criteria waardoor we nog steeds een toegevoegde waarde hebben voor veel van onze aannemers. Tenslotte levert de juiste man op de juiste plaats nog steeds het beste resultaat op voor zowel de aannemer, zzp’er als ook voor ZZPR.nl. Als onze klanten tevreden zijn, dan zijn wij dat ook. Wij kunnen nu al tevreden terugkijken op een geslaagd 2016 en zien 2017 dan ook met vertrouwen tegemoet. Om deze woorden kracht bij te zetten, zullen we begin 2017 nog en borrel organiseren. Verder wil ik jullie nog deelgenoot maken van een promotiefilmpje van ZZPR.nl op YouTube.
Met vriendelijke groet, Edwin v Pinxteren
Goede samenwerking leidt tot juiste mensen op juiste moment op juiste plaats als resultaat 
ZZPR.nl kent wensen, eisen en behoeften van Bouwgroep Moonen 
Bouwgroep Moonen heeft zich de voorbije decennia ontwikkeld tot een erkende en bekende bouwonderneming, die in vele disciplines thuis is. Belangrijke succesfactor valt samen te vatten met de term ‘samenwerken’. Of het nu de opdrachtgever betreft, de diverse bouwpartners of de medewerkers, samen sterker gaat in de filosofie van Bouwgroep Moonen altijd op. Kwalitatief maatwerk kan enkel worden verricht door te weten wat de wensen, behoeften, eisen en mogelijkheden zijn. De realisatie van die optelsom en/of uitkomst, kan vervolgens enkel met de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats. “Wij benutten ieders kennis, ervaring en passie optimaal. Het is een kwestie van samenwerken, van het op een juiste wijze bundelen van ieders kwaliteiten. Dat is onze kracht”, verzekert Paul van Pinxten, werkvoorbereider/uitvoerder bij Bouwgroep Moonen. 
Betrokkenheid
Bouwgroep Moonen is uitermate veelzijdig. Van grote projecten tot het bouwen van een garage, van utiliteitsbouw tot renovatie. Eigenlijk alles behalve restauratie”, aldus Paul van Pinxten, die vakmanschap van zijn medewerkers essentieel noemt. Veel van ‘zijn mensen’ zijn inleners. Voor de flexkrachten werkt Paul van Pinxten nauw samen met ZZPR.nl. “Ook de zzp’ers die voor ons actief zijn, moeten hun vak verstaan. De mensen die bij mij via ZZPR.nl komen, zijn dat ook. Ze leveren goed werk”, aldus Paul van Pinxten, die de betrokkenheid van ZZPR.nl in deze benoemt. “Ze verdiepen zich echt in je als klant. Daardoor weten ze als geen ander wat voor zzp’ers je zoekt. Anders gezegd: ZZPR.nl sluit prima aan bij ons uitgangspunt: de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats. Dat noem ik een mooi voorbeeld van goed samenwerken.”
Tilburgse zzp’er weet als timmerman van aanpakken en doorpakken 
Geen woorden maar daden is Guus van Schie op lijf geschreven
Guus van Schie laat ‘r geen misverstand over bestaan: als Feyenoord tegen Willem II voetbalt, dan is hij anno 2016 zonder discussie voor de Tilburgse voetbaltrots. Als geboren Leidenaar was dat in vroegere jaren anders. Maar inmiddels is Guus van Schie letterlijk en figuurlijk thuis in Tilburg. Wat nog wel 100% opgaat is de Rotterdamse lijfspreuk: geen woorden maar daden! Al zo’n 20 jaar is Guus van Schie zzp’er. “En altijd heb ik goed te werken gehad. Ook in de crisisjaren heb ik nooit te klagen gehad. Soms was het dan extra uren draaien voor dezelfde vergoeding of een klus die wat minder interessant was wat betreft soort werk, maar dat vind ik geen probleem. Gewoon aanpakken en doorpakken, is dan mijn stelling”, aldus Guus, die daarmee prima onderschrijft dat ‘geen woorden maar daden’ tot op de dag van vandaag op zijn lijf is geschreven.
Belangstelling
Hij noemt zichzelf geen allround vakman, maar liever veelzijdig. Hoe Guus het ook uitdrukt, als timmerman verstaat hij zijn vak. “Diverse facetten beheers ik. Afwisseling in je dagelijkse activiteiten maakt je werk ook extra interessant”, verzekert Guus, die ook zeer te spreken is over de samenwerking met ZZPR.nl. “Ik vind het belangrijk dat je op vragen snel antwoord krijgt. Dat is bij de mensen van ZZPR.nl ook altijd het geval. Bovendien tonen ze belangstelling in waarmee je bezig bent en wat je bezig houdt. Zo leren ze jou als zzp’er snel en goed kennen, waardoor ze ook precies weten welke klus jou wel of niet past. Er wordt altijd meegedacht en dat is een echte meerwaarde in de samenwerking. Inderdaad, ook voor ZZPR.nl gaat ‘geen woorden maar daden’ duidelijk op.”
Wet DBA in beweging
Inmiddels zijn we alweer een half jaar verder vanaf de invoering van de Wet DBA. En er bestaan nog veel discussies, onduidelijkheden en vragen.

ZZPR.nl is nu alweer een tijd aan de slag met de nieuwe overeenkomsten en bij velen komt er vertrouwen dat het goed geregeld is. Zo staan wij er ook in: we nemen nog steeds noodzakelijke stappen daar waar het gaat om ontwikkelingen met betrekking tot de Wet DBA en we gaan daar waar er nog vragen zijn in gesprek.

Eind september zijn er in een debat in De Tweede Kamer vragen gesteld aan staatssecretaris Wiebes, waaronder de vraag: "Hoe kunnen we de ontstane onzekerheid zo snel mogelijk wegnemen, zodat zzp'ers weer opdrachten krijgen?" Er zijn 7 moties ingediend die de staatssecretaris 19 december 2016 beantwoord moet hebben. Maar tijdens het schrijven van deze nieuwsbrief komt er alweer een nieuw bericht: staatssecretaris Wiebes belooft nog deze maand met antwoorden te komen vanwege de vele onrust ... Inmiddels is de handhaving uitgesteld tot 2018. We wachten af! ZZPR.nl volgt met spanning wat de verdere ontwikkelingen gaan doen.

In de tussentijd proberen wij gewoon lekker verder te werken met heel veel zzp'ers bij fijne opdrachtgevers en zoveel mogelijk opdrachten te verwerven!

Yvonne Kooijmans

Bouwbedrijf van Asperdt Wij waarderen een partner als ZZPR daarom zeer; zij hebben ons al vaak uitstekend geholpen met goede arbeidskrachten.

Ed Kooijmans, Bouwbedrijf van Asperdt
Cornelissen Aannemingsbedrijf b.v. ZZPR.nl, een partner waarmee wij een relatie hebben op het gebied van samen werken aan kwaliteit.

Charles Westheim, Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V.
Barli b.v. Via ZZPR.nl hebben we nu mensen aan de slag die hun vak verstaan. Flexibel en zelfstandig.

Addy van Boekel, Barli B.V.
Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, Tilburg Op basis van wensen en behoeften leveren ze de juiste vakmensen, die gaan en staan voor de kwaliteit die Van de Ven als norm stelt.

Stef Polman, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling Tilburg B.V.
NBU De samen werking met ZZPR is ons goed bevallen aangezien er een goede navolging van afspraken was.

Johan van de Beemd, Nederlandse Bouw Unie B.V.
John Poot Met ZZPR.nl zijn duidelijke afspraken te maken en, zeker zo belangrijk, wat wordt beloofd wordt ook nagekomen.

Cees Snelders, Bouwgroep Moonen B.V.
Aannemings- en bouwbedrijf Zwaluwe BV Ze komen met de juiste mensen voor het werk dat moet worden gedaan. En dat is natuurlijk waar het om draait.

René van 't Geloof, Aannemings- en bouwbedrijf Zwaluwe BV
Feenstra "ZZPR.nl schakelt snel op de momenten dat het nodig is. In piektijden, maar ook als er een zzp’r wegvalt."

Jos Schippers, Feenstra
Aannemers Jansen en Vis B.V. Zeer te spreken over ZZPR.nl. "Die samenwerking is gewoon hartstikke goed. Een heldere wederzijdse communicatie staat voor duidelijke afspraken.

Erwin Defilet, Jansen & Vis
Bouwbedrijf Jan van de Vliert B.V. De samenwerking met ZZPR.nl loopt prima. Korte lijnen maakt dat je meteen kunt inspelen op de behoefte.

Jan van de Vliert, Bouwbedrijf Jan van de Vliert B.V.
CWS Nederland B.V. Afspraak is afspraak, snel reageren en eveneens snel schakelen.

Wim Jansen, CWS Nederland B.V.
Giesbers-Rotterdam B.V. ZZPR.nl levert enerzijds zoals gezegd vakmensen en valt anderzijds als organisatie in de smaak.

Ingrid Philipsen, Giesbers Rotterdam